Snoek zoeken in het koude weer

Het is zonde om een vrije dag, waarop je eigenlijk niks te doen hebt, voorbij te laten gaan om te vissen. Niet? Gisteren leek het er toch op dat dat zou gebeuren. Eigenlijk regende het continu, het was koud, op veel water ligt natuurlijk nog ijs, enzovoort.

Rond een uur of drie zag het er toch naar uit dat het even droog zou blijven en dus heb ik de spullen maar even verzameld. Ik had bedacht het op een industriƫle plek te proberen, hopend op iets warmer water. Op het eerste gezicht leek het toch nog behoorlijk ijzig, maar iets verderop werd uit vier verschillende buizen water geloosd. Dat geeft de burger moed!

Werpen op de waterlozing, dus. Ik dacht zo nu en dan wel wat te voelen, maar misschien was dat ook wel de kracht van het stromende water. Drie buizen verder begon ik alweer aardig koude handen te krijgen. Bij de laatste buis was het ineens dan toch raak: hengel krom, aanslaan, en die zit! Geen grote snoek, maar wel een mooi beestje.

Industriƫle snoek

Toch mooi om op pad te gaan met een plan, en dan te merken dat het werkt. Ik hoop natuurlijk dat het snel weer ietsje warmer wordt, maar ik kijk ook lekker verder op Google Maps naar andere plekjes met stromend of warmer water bij mij in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *