De eerste vergeet je nooit

In augustus van dit jaar heb ik een setje besteld om te beginnen met het vissen op snoek. Ik ben in 2016 een jaar in Australië geweest, heb daar veel gevist (niet per sé veel gevangen) en was vastbesloten om in Nederland de visserij door te zetten. Als kind heb ik wel op voorntjes gevist, maar daar hield het qua Nederlandse viservaring wel op.

Alle begin is moeilijk, en ik was geen uitzondering. Het zou kunnen zijn geweest omdat het hartje zomer was, of het heeft aan mijn stekkeuze gelegen, maar er gebeurde weken lang werkelijk helemaal niks. Geen aanbeet, geen volger, alleen maar wier en verloren kunstaas.

Halverwege september besloot ik op een prachtige zondagmiddag rond een uur of vier er weer eens op uit te trekken om de poldersloot langs de Steinse Tiendweg uit te kammen. Ik had het prima naar mijn zin met een net nieuwe Salmo Frisky Shallow Runner, maar wederom gebeurde er niks. Ik had wel de camera bij mij en maakte wat opnames van de omgeving.

Op de terugweg kwam ik langs een vijver waar ik een tijdje terug wat actie had gezien, en ik besloot het nog eens te proberen. Toen ik een paar keer had geworpen zag ik links van mij een aardige kolk. Even verplaatsen, en na twee worpen had ik eindelijk mijn eerste aanbeet. Ik had er eigenlijk nog niet over nagedacht wat ik in zo’n geval zou doen, en kwam niet verder dan de lijn strak houden. Helaas moest ik deze vis lossen.

Een paar worpen later kreeg ik vlak voor de kant weer een beet. Hier kon ik de hengel wat hoger houden en bleef de snoek goed hangen. Hij sprong nog een paar keer op en verschool zich vervolgens aan de kant tegen een tak. Het was maar een kleintje, dus ik heb ‘m maar aan de onderlijn uit het water getrokken. Daarmee had ik geluk dat het lukte, want de haak ging meteen los toen ik ‘m boven de kant had. Scheelt weer gedoe met onthaken 😉

Sinds deze eerste lukt het een stuk beter, al moet ik de eerste van een behoorlijk formaat nog binnenhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *