Snoeken in de wijk

Achter mijn huis zie ik regelmatig aasvisjes vluchten, dus de afgelopen tijd ben ik daar eens op onderzoek gegaan. Het is er vrij ondiep, met een flinke strook bomen en bosjes langs één kant, en hier en daar een plukje riet. Vorig weekend had ik er een zichtbare aanbeet, dus vanochtend heb ik weer eens een poging gewaagd.

Ik begon me al aardig te ergeren aan de vele bladeren aan de oppervlakte, toen ik na een kwartiertje toch beet had! Ik heb laatst al mijn weerhaken platgedrukt, maar het snoekje bleef goed hangen. Dit keer geen gepruts, onthaken ging vrij makkelijk, en het beestje zwom snel weer weg.

Hierna besloot ik nog een slootje tegenover mijn huis uit te kammen, en ook daar was het al raak. Dit keer wel wat gepruts, want mijn tang had ik op de vorige plek in het gras laten liggen 🙄

Gelukkig was ik die weerhaken kwijt, en nadat de snoek rustig was lukte het toch om te onthaken. Dat gebeurt mij nooit weer!

Als ik mijn hengel nameet dan kom ik op zo’n 48 en 68 centimeter uit. Geen slechte maten voor mij! Mooi om te ontdekken dat er zo dichtbij mijn huis al zulke mooie vissen leven 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *