Workshop social media in de publieke sector

Afgelopen vrijdag gaf ik mijn workshop over social media in de publieke sector in vergader- en congrescentrum Het Kasteel. Een zeer geslaagde middag als je het mij vraagt! Ik heb er voor gekozen om een échte workshop gegeven (veel workshops zijn verhulde presentaties) en gelukkig was de inbreng van de deelnemers fenomenaal. Het leuke aan een workshop geven vind ik dat je er elke zelf ook zoveel van leert. Ik maak mijn handouts of naslagwerk altijd pas achteraf omdat de inhoud vooraf bijna onmogelijk te bepalen is. In deze blogpost deel ik dus graag nog een paar interessante links met de deelnemers en de rest van de wereld.

Forrester heeft een leuke tool gemaakt waarmee je gemakkelijk data over het social media gebruik van je doelgroep kan bekijken. Hierdoor kan je beter kiezen wel type social media past bij jouw doelgroep.

[iframe http://www.forrester.com/groundswell/b2c_profile_tool/b2c 100% 400]

Een uitleg van de verschillende typen gebruikers kan je uit deze presentatie halen:

De slides

Nou ja, eigenlijk zijn het helemaal geen slides. Om mijn verhaal te ondersteunen heb ik Prezi gebruikt. Hieronder kan je het resultaat daarvan nogmaals bekijken.

Prezi is overigens een gratis online tool die helemaal niet zo moeilijk is als het misschien in eerste instantie lijkt. Als je wilt kan je het zelf ook eens proberen.

Interessante blogs

Er wordt op Internet heel veel geschreven over social media, uit de onderstaande blogs haal ik zelf erg veel nuttige informatie:

Aanvullingen? Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van de workshop? Of mis je iets in deze blogpost? Laat dat dan weten door hieronder een reactie achter te laten. Ook hoor ik natuurlijk heel graag van je hoe je de workshop vond.

Nog eens een keertje doorpraten over social media? [intlink id=”22″ type=”page” class=”thickbox”]Stuur me gerust even een mailtje[/intlink].

3 Reacties

 1. Posted 2 februari 2010 at 18:18 | Permalink

  oke, de tweede poging!
  Digi handout achteraf vind ik heel plezierig en goed passen bij je aanpak.
  Ik vind power point vaak heel vreselijk (gebruikt ) en weinig toevoegen, dus ik vond prezi een verademing ook al raakte je in de loop van je verhaal wel een aantal keren “de weg kwijt”.
  Vond het overigens geen workshop pur sang, maar een interactieve presentatie. Bij een workshop verwacht ik toch meer actief aan het werk gezet te worden, ook in relatie met mijn eigen (werk)situatie. Voor 10 april vind ik een dergelijke interactieve presentatie en jouw stijl en aanpak zeer geschikt en zal ik het ook bij Tets aanbevelen.
  Tot slot, omdat ik het niet laten kan:in je blog schrijf je dikwijls kan terwijl het taaltechnisch kun is. Misschien ben ik hierin een taalpurist want de “fout”is wijdverbreid.
  Enfn, voor nu een fijne avond en wellicht tot snel.

  Hélène

 2. Posted 3 februari 2010 at 22:14 | Permalink

  Dag Hélène,

  Bedankt voor je reactie. Interactieve presentatie, dat past inderdaad beter. Bedankt voor je aanbeveling ook. Ik hoop trouwens niet dat mijn gebruik van ‘kan’ een bewijs van mijn kunnen op het gebied van taal is 😉

  Groeten,

  Walter

 3. Posted 5 januari 2011 at 17:40 | Permalink

  als een collega spreker en workshop verzorger over social media moet ik zeggen dat het goed is gedaan!

Plaats een reactie

Je email zal nooit geplubiceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>