Trucje: Productfoto’s op IKEA.com groot bekijken

Waarom weet ik niet, maar vanochtend besloot ik dat ik dit weekend een nieuwe kast in huis wil zetten. Ik toog naar ikea.com om te kijken wat er zoal te koop is. Criteria: Minimalistich, goedkoop, open. IKEA heeft een hartstikke overzichtelijke site, dus al snel had ik een paar kandidaten gevonden.

Bij elk product op IKEA.com staat een foto. Die foto is niet erg groot, zeker niet op het gigantische scherm dat ik op mijn werkplek heb. Normaal gesproken klik je dan op zo’n foto om ‘m op groter formaat te bekijken. Hier ging het mis: IKEA biedt alleen maar de mogelijkheid om in te zoomen op een foto. Dat betekent dus dat je een stukje van het product groter kan bekijken. Maar ja, daar heb ik natuurlijk niks aan, ik wil een totaalbeeld van die kast!

Het trucje

Na enig gepruts en onderzoek vond ik een trucje om dit toch voor elkaar te krijgen. Als eerste moet je de foto even apart openen. Als je Google Chrome gebruikt kan je gewoon met de rechtermuisknop op zo’n foto klikken en kiezen voor “Afbeelding openen in nieuw tabblad”.

Als je in de adresbalk kijkt, dan staat daar nu, bijvoorbeeld, dit:

http://www.ikea.com/nl/nl/images/products/hyllis-stellingkast__0217710_PE374967_S4.JPG

Het adres van een afbeelding eindigt altijd (voor zover ik kan zien) op S4.JPG. Wanneer je nu S4 verandert in S5, en op [ENTER] drukt, krijg je de grote afbeelding te zien. Het adres moet dan als volgt zijn:

http://www.ikea.com/nl/nl/images/products/hyllis-stellingkast__0217710_PE374967_S5.JPG

S3, S2 en S1 bestaan trouwens ook, maar dat zijn juist de kleinere versies. Als je een andere browser dan Chrome gebruikt dan werkt het waarschijnlijk net iets anders, maar waar het om gaat is dat je het adres van de foto weet te vinden en dat vervolgens aanpast.

Shop ze!

Plaats een reactie

Je email zal nooit geplubiceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>