Thai sweet & sour chicken

Sinds mijn reis door Zuid-Oost Azië probeer ik af en toe de gerechten die ik daar voor €1 op straat kocht thuis na te maken. Laatst vroeg ik mij af of het ook te doen zou zijn om kip met zoetzure saus te maken zonder een potje Chicken Tonight. Na een beetje googelen en combineren van verschillende recepten kwam ik tot een ingrediëntenlijst en bereidingswijze die mij wel aanstond. Het volledige recept deel ik graag me je.

Benodigdheden

400 gram kipfilet
250 gram shii-take (of (kastanje)champignons)
1 blikje gepelde tomaten
1 rode peper
1 ui
2 paprika’s
1 blikje ananasschijven op sap
2 eetlepels witte azijn (ofzo)
2 eetlepels oestersaus
Sojasaus
Knoflook

Bereidingswijze

Snij de kip en marineer deze met wat sojasaus, de oestersaus en fijngesneden knoflook. Snij de paprika, de champignons, het ui en de ananas in stukjes.

Bak de kip en zet deze daarna opzij. Bak daarna de uitjes, peper, paprika en champignons samen met de ananas met een deksel op de pan. Wanneer dit klaar is, giet je het een beetje af. Hierna voeg je de gepelde tomaten toe (gesneden). Laat dit een tijdje sudderen en voeg het azijn en de kip toe.

Serveren met rijst of noedels. De genoemde hoeveelheden zijn goed voor ongeveer vier à vijf personen.

Eet smakelijk! Heb je dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd hoe het is gegaan en wat je ervan vond. Laat dus gerust een reactie achter.

Plaats een reactie

Je email zal nooit geplubiceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>