Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij

Kent u die uitdrukking? 😉

Aanstaande maandag vertrek ik samen met Melike (mijn vriendin) uit Nederland voor een reis door Zuid-Oost Azië en Nieuw Zeeland. In totaal zijn we ongeveer viereneenhalve maanden weg. Ik wil tijdens deze reis vooral eens wat afstand nemen van de dagelijkse dingetjes die ik doe. Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd en het lijkt mij goed om er eens een tijdje tussenuit te zijn.

Een paar maanden geleden schreef ik over mijn tijdelijke twitterpauze. Ik stopte een week met het gebruiken van Twitter om te kijken hoe dat zou bevallen. Op z’n zachtst gezegd een interessante ervaring. Ik merkte dat twitteren toch wel behoorlijk in mijn systeem zit en dat er aspecten zijn die wat toevoegen maar ook aspecten die geen toegevoegde waarde voor mij hebben. Het slokt ook gewoon een hoop tijd en aandacht op.

Tijdens mijn reis wil ik hier geen last van hebben. Maar ik wil Twitter wel gebruiken om mijn netwerk op de hoogte te houden van onze reis. En, ik ken mezelf, als ik dan op Twitter kijk en daar weer wat linkjes tussen zie staan dan ga ik daar toch op klikken en tijd aan verspillen. De meeste twitteraars volg ik vanwege een vakgerelateerde interesse. En eigenlijk wil ik helemaal niet met mijn vak bezig zijn. Daarom heb ik besloten om voor mijn reis massaal mensen te gaan ontvolgen op Twitter. De enige mensen die ik blijf volgen zijn mensen waar ik een persoonlijke band mee heb en waar ik het privéleven van wil blijven volgen. Bijvoorbeeld mijn moeder, vader, broertje en zijn vriendin.

Voel je dus niet beledigd als ik je over een paar dagen ontvolg; het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.

Plaats een reactie

Je email zal nooit geplubiceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>